Ik ben verliefd op mijn leerkracht. Wat moet ik nu doen?!

Allereerst is het belangrijk om het onderscheid te maken tussen heel gehecht zijn aan je leerkracht en verliefd zijn op je leerkracht. Sommige leerlingen hebben een hele goede band met hun leerkracht en raken daardoor sterk aan hen gehecht. Zij zijn dan heel gesteld op die leerkracht, willen graag zijn/haar aandacht en zoeken veel troost bij die persoon. Medeleerlingen, vrienden of vriendinnen kunnen daarbij het gevoel krijgen dat jij verliefd bent op die leerkracht. Terwijl dat voor jou helemaal niet zo is. Toch kan je daardoor sterk twijfelen aan je gevoelens voor die leerkracht.

Bij verliefdheid op een leerkracht heb je een sterke bewondering voor die persoon. Dat wil daarom niet zeggen dat je al een sterke band met hem/haar hebt opgebouwd. Je wordt aangetrokken door zijn/haar uiterlijke verschijning of karakter, of ... . Je hebt een sterk gevoel dat je een relatie met deze leerkracht wil beginnen en koestert seksuele gevoelens voor je leerkracht. Een relatie tussen leerling en leerkracht kan volgens de wet niet.

Het is belangrijk om voor jezelf uit te maken wat voor gevoelens jij koestert voor je leerkracht. Ben je verliefd of ben je er eerder sterk aan gehecht en is hij/zij een goede steun voor jou? Zijn het toch gevoelens van verliefdheid die je koestert dan zal je de situatie best realistisch bekijken. En proberen om die leerkracht uit je hoofd te zetten.