Ik ben verliefd. Hoe vraag ik het aan?

Er is niets zo leuk als verliefd zijn. Maar we begrijpen dat het moeilijk is om te weten hoe je het moet aanvragen. We raden je aan om er eerst achter te komen of hij/zij ook mogelijk gevoelens heeft voor jou. Zo loop je al minder kans om een blauwtje te lopen. Als je vermoedens hebt dat de verliefdheid wederkerig is, kan je stappen ondernemen.

Er zijn verschillende manieren om het aan te vragen. Er is geen foute of goede manier. Iedereen doet het een beetje op zijn/haar manier. Hieronder geven we wat inspiratie.

Sommige meisjes en jongens houden van de romantische aanpak. Een liefdesbrief, mail of bericht via je sociale media (facebook, whatsapp, ...) waarin je zegt dat hij of zij jouw hart sneller doet slaan en waarin je op het einde vraagt of hij/zij met jou wil. Een klein persoonlijk geschenkje in de vorm van een zelfgemaakte kaart/filmpje/gedichtje/... werkt ook vaak.

Sommige jongeren voelen zich beter bij een directe aanpak. Je kan rechtstreeks op de persoon afstappen en vragen of hij/zij verliefd is op je. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Je zou ook kunnen beginnen met te zeggen dat je hem of haar heel leuk vindt. Kijk dan naar de reactie en je weet meteen of je over jouw ‘sterkere’ gevoelens kan praten.

Anderen voelen zich dan weet beter bij een meer onrechtstreekse manier. Zo zou je bijvoorbeeld de persoon waarop je verliefd bent kunnen versieren. Ook de 'droomtruc' zou je kunnen gebruiken. Zeg dat jij gedroomd hebt dat jij en hij (of jij en zij) een koppel waren. Kijk dan naar de reactie. Als die goed zit, kan je meer opbiechten en het aanvragen. Indien de reactie tegenvalt dan was het toch maar een droom. Je kan ook een vriend(in) inschakelen. Die kan dan tegen hem of haar zeggen dat jij smoorverliefd bent en het graag aan zou vragen.

Enkele algemene tips!

  • Zorg dat je eerst goed bevriend geraakt. Het zal dan makkelijker zijn om over jouw gevoelens te praten.
  • Whatsapp, sms, ... allemaal leuk maar er gaat niets boven een persoonlijk gesprek.
  • Wie niet waagt, niet wint! Raap je moed bij elkaar want als je het niet doet is er misschien iemand anders jou voor!