Mijn ouders verbieden me alles/begrijpen me niet. Wat moet ik doen?

Het is vaak heel frustrerend wanneer je je niet begrepen voelt door je ouders of ze je steeds alles verbieden. De enige uitweg hierbij is praten met je ouders. Hoe vervelend dit ook kan zijn.

Door te praten kan je duidelijk maken waarom je bepaalde dingen belangrijk vindt en waarom je het niet eens bent met je ouders. Ook je ouders kunnen je dan wat meer uitleg geven over hun beslissingen. Zo ontstaat er misschien een compromis waarbij jullie je allemaal goed voelen. Ze vinden je bijvoorbeeld nog te jong om uit te gaan. Door met elkaar te praten, kan je misschien afspreken vanaf welke leeftijd het dan wel mag. En zo heb jij alvast iets om naar uit te kijken.

Maar niet voor alles bestaan er compromissen. Zolang je minderjarig bent moet je soms -met veel tegenzin- met hun beslissingen akkoord gaan. Je ouders blijven immers je ouders.

Er zijn natuurlijk veel manieren om te praten met je ouders. Het is niet altijd even gemakkelijk om een gesprek aan te gaan met je ouders. Onze online tool kan je hierbij helpen.