Ik ben verliefd op mijn bff maar durft het niet vertellen. Wat moet ik doen?

Je begint gevoelens te krijgen voor jouw bff of je bent ondertussen stapelverliefd. Het is logisch dat je je dan afvraagt of je dit moet zeggen of niet.

Het is niet abnormaal om verliefd te worden op je beste vriend(in). Je kent hem of haar natuurlijk heel goed. Jullie zijn close, vertellen elkaar alles en er is veel vertrouwen. Je wilt die innige vriendschap niet op het spel zetten. Wat als jouw gevoelens niet wederzijds zijn? Zal jullie vriendschap nog hetzelfde zijn als je het zegt? Stel dat hij/zij ook op jou is? Kan vriendschap zo maar overgaan in een liefdesrelatie? Wat als het uit geraakt? Dit zijn allemaal vragen die je je kan stellen als je gevoelens hebt voor je beste vriend(in).

Er is niet echt een ideale oplossing voor iedereen die met deze vragen zit. Alles hangt af van de relatie die je hebt met je bff en hoe goed jullie kunnen praten.

Het is best vervelend om met die verwarrende gevoelens en twijfels te zitten. Toch is het geen slecht idee om over jouw gevoelens te praten met je vriend(in). Vertel er dan bij hoe belangrijk de vriendschapsband voor je is, dat je die niet op het spel wil zetten en dat je voldoende vertrouwen hebt in hem/haar om eerlijk over deze gevoelens te praten.

Het kan zijn dat de verliefdheid maar van één kant komt. Dat is een harde noot om te kraken. Maar het betekent niet dat de vriendschap dan voorbij hoeft te zijn. Goeie vrienden zullen dit overleven en de draad weer opnemen.

Als het wel op een relatie uitdraait dan is het belangrijk om daar samen goed over te praten. Vertel elkaar wat je verwacht van de nieuwe situatie en van jullie als een koppel. Maak samen duidelijke afspraken.

De meeste goeie relaties zijn ooit ontstaan uit een hechte vriendschapsband.