Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijn school / Mijn studies

Veelgestelde vragen:

Ik ga niet akkoord met bepaalde afspraken uit het schoolreglement of van de klasleerkracht. Wat kan ik doen?

Wat op school mag en niet mag, staat in het schoolreglement. Ouders ondertekenen het schoolreglement en gaan akkoord met de regels en sancties. Je kan het schoolreglement altijd opvragen bij de directie en dit zelf nalezen.

Kan ik mijn verhaal in vertrouwen vertellen aan mijn (zorg)leerkracht of het CLB?

In de wetgeving zoals we die in België kennen, bestaat er een duidelijk verschil in het beroepsgeheim van (zorg)leerkrachten en die van CLB-medewerkers.

Veelgestelde vragen:

Op school is er zoveel keuze. Welke school en studierichting kies ik?

De school waar je zit en de richting die je volgt, zijn beide belangrijke keuzes in je leven. Dit niet alleen om later alle kansen te krijgen bij het zoeken en uitvoeren van je beroep maar ook voor een goed mogelijk verloop van je schooltijd.

Veelgestelde vragen:

​Ik wil niet meer naar school gaan. Kan dat?

Helaas kan je in België niet zomaar even pauze nemen aangezien je in België een leerplicht hebt tussen je 6 en 18 jaar. Dit betekent dat ouders de plicht hebben hun kind te laten leren.

Veelgestelde vragen:

Ik ben ongerust over de examens/toets. Hoe kom ik ze goed door?

Een examenperiode of studeren voor een toets wordt vaak als een lastige en stressvolle periode ervaren. Alles begint bij een goede voorbereiding en planning.

Ik heb weinig zelfvertrouwen/last van faalangst. Wat kan ik hieraan doen?

Bijna iedereen heeft er weleens last van. Maar wanneer je dit voortdurend ervaart, kan dit je hinderen en slecht laten voelen. Bepaalde negatieve ervaringen kunnen ervoor zorgen dat het vertrouwen in jezelf afbrokkelt.

Veelgestelde vragen:

Wat moet ik doen met slechte punten?

Het is nooit leuk om met slechte resultaten thuis te komen. Probeer eerst voor jezelf uit te zoeken wat de oorzaak is van het minder goede resultaat.

Veelgestelde vragen:

Ik moet naar het medisch onderzoek op school. Wat moet ik verwachten?

Elke leerling moet tijdens zijn schooltijd enkele keren op onderzoek bij de CLB-artsen en verpleegkundigen. Meestal gaat alles goed met je en dan lijkt zo’n doktersbezoek overbodig. Maar ‘voorkomen is beter dan genezen’.

Kan ik mijn verhaal in vertrouwen vertellen aan mijn (zorg)leerkracht of het CLB?

In de wetgeving zoals we die in België kennen, bestaat er een duidelijk verschil in het beroepsgeheim van (zorg)leerkrachten en die van CLB-medewerkers.

Veelgestelde vragen:

Ik wil een spreekbeurt/werkstuk maken over Awel.

Zoek je informatie over Awel voor een spreekbeurt of schrijfopdracht? Misschien vind je hier een antwoord.

Recente forumposts

weet niet wat te doen...

hey allemaal... ik zit namelijk met een probleempje... het heeft te maken met mijn beste vriendin (ik ben een jongen van 13, zij meisje 13) en ze maakt me tegelijk supergelukkig maar ook...
lees meer
gepost door Wakkere Sergeant | 10 uur geleden
31 keer bekeken
1 reactie
37 Geef

pc stuk en bang

ik heb ongeveer 3 a 4 jaar geleden een macbook gekregen van m'n ouders, deze is nu stuk maar ik ben bang om het te vertellen, ik heb namelijk een maand ofzo geleden een nieuwe gsm gekregen en ik wil...
lees meer
gepost door Anoniem | 18 uur geleden
56 keer bekeken
8 reacties
47 Geef

vraagjeeee aan wat oudere kinderen (boven 14)

heeey, ik heb dus een vraagje, ik hou van fotofrafie en ik wil graag een centje bijverdienen maar ben ik nog te jing ervoor ik ben namelijk 13, ik zou dan graag ergens in gent staan en reclame maken...
lees meer
gepost door Anoniem | 23 uur geleden
88 keer bekeken
2 reacties
67 Geef

afleren

hey iedereen ik ben een jongen, 15 jaar op school.. Ik zit in een klas met alleen maar meisjes :) dit is mn verhaal ik heb de beste klas ooit, ik zie ze allemaal graag. ik heb met niemand een...
lees meer
gepost door Gestipte Iceman | 1 dag geleden
37 keer bekeken
1 reactie
26 Geef

meiden helpp

hee graag de hulp van de meiden met wat ervaring met vingeren ik heb al een paar keer gevingerd ma toen had ik het gevoel dat ik moest plassen toen ging ik naar de wc ma da brande en dee echt veel...
lees meer
gepost door Felle Clown | 2 dagen geleden
147 keer bekeken
2 reacties
65 Geef