Omdat ze het waard zijn

Cover Omdat ze het waard zijn

Het boek ‘Omdat ze het waard zijn' werpt een blik achter de schermen van de soms prangende vragen en verhalen waarmee kinderen en jongeren komen aankloppen bij de Kinder- en Jongerentelefoon.

San, Jelle, Lisa, Laïla en Triene, één voor één jongeren met een eigen verhaal, op zoek naar een leven van geluk, liefde en respect. Ieder stonden ze voor een moeilijke periode en zochten ze een manier om die periode te overleven. Bloed, zweet en tranen zou het vragen. Eén ding hebben ze allemaal gemeen. Ze zochten en vonden een luisterend oor bij de Kinder- en Jongerentelefoon. Thema's als depressie, angst, verliefdheid en zelfverwonding staan dagelijks op het menu van de Kinder- en Jongerentelefoon en vormen de leidraad van dit boek. In ‘Omdat ze het waard zijn' vertellen deze jongeren anoniem hun eigen verhaal.

De kostprijs van het boek bedraagt €10,95. Je kan het boek bestellen via onze website. Mits een kleine verzendingskost (vanaf € 2,20 per exemplaar) sturen wij het exemplaar onmiddellijk naar je toe.

>> Bestel hier het boek

Een boek met prangende verhalen van kinderen en jongeren is één maar daarbij hoort ook een positief verhaal of beter gezegd een lessenreeks die niet focust op de problemen an sich maar die werkt aan het versterken van kinderen en jongeren. En zo werd een nieuwe reeks geboren: lessenreeks weerbaarheid, één voor de derde graad van het basisonderwijs en één voor de eerste graad van het secundair onderwijs.

In deze lessenreeks staat het werken aan weerbaarheid centraal. Mentale weerbaarheid bij kinderen en jongeren stimuleren betekent werken aan een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen, het voelen en kennen van eigen grenzen en het kunnen inzetten van innerlijke kracht. Hierdoor voelen kinderen en jongeren zich beter in hun vel en krijgen ze meer vertrouwen in hun eigen mogelijkheden.

Je kan beide lessenreeksen gratis downloaden via de volgende link:

>> Download hier de lessenreeks 'Weerbaarheid' voor de 3de graad van het basisonderwijs
>> Download hier de lessenreeks 'Weerbaarheid' voor de 1ste graad van het secundair onderwijs