Gedragscode en veiligheidsregels

Welkom op het forum van Awel. Dit is een openbaar forum. Iedereen heeft dus toegang tot het forum, maar het is vooral gericht op kinderen en jongeren tussen 6 en 25 jaar oud. Je kan hier anoniem zelf een berichtje posten en/of reageren op berichtjes van andere kinderen en jongeren. Het forum wordt vanaf oktober gemodereerd door zowel vrijwillige jongeren als volwassen vrijwilligers. Om de kwaliteit en veiligheid op het forum van Awel te bewaken, hebben we enkele regels opgesteld. Je dient je aan onderstaande regels te houden als je wil deelnemen aan het forum van Awel. Als je deelneemt, geef je dus aan dat je akkoord gaat met deze regels.

1. Algemeen gedrag/regels.

1.1 Heb respect voor elkaar.

Neem elkaar serieus en ga respectvol om met elkaar. Reageer op een positieve manier en val niemand persoonlijk aan. Pesten, ruzie maken, schelden, discriminerende en/of racistische opmerkingen worden niet getolereerd. Berichten waarin iemand belachelijk wordt gemaakt, wordt uitgescholden of wordt vernederd - op welke manier dan ook – worden verwijderd. Zet anderen ook niet aan tot negatieve daden via het forum: anderen oproepen tot zelfdoding, zelfverwonding, anorexia, ... wordt niet toegelaten op het forum.

1.2 Respecteer de anonimiteit.
Je anonimiteit bewaren op dit forum is in eerste instantie je eigen verantwoordelijkheid. Het is niet toegestaan om telefoonnummers of andere persoonlijke informatie (bijvoorbeeld achternaam, woonplaats, e-mailadres, …) te delen via dit forum. Berichten waarin personen of instanties te herkenbaar worden gemaakt, kunnen ook worden tegengehouden. Ten slotte is ook daten niet toegestaan op het forum.

1.3 Taalgebruik op het forum.

Verzorg je berichten, besteed aandacht aan grammatica en spelling:

- De voertaal is Nederlands.

- Zet geen volledige woorden in hoofdletters, dit wordt op het internet aanzien als schreeuwen en wordt niet getolereerd.

- Ook overdreven gebruik van uitroeptekens, vraagtekens, kleuren of andere opmaakmogelijkheden zijn niet toegelaten.

- Niet flooden: dit is het herhaaldelijk intikken van dezelfde of niets betekenende woorden of zinnen.

1.4 Reclame.
Het forum is geen plaats om reclame te maken (ook niet voor je eigen website). Post geen aanstootgevende afbeeldingen en/of filmpjes en verkoop geen dingen via het forum.

1.5 Meld misbruik van het forum.

Wanneer je ziet dat iemand zich niet aan de forumregels houdt, ga dan niet in discussie met die persoon. Je kan het overtreden van de forumregels altijd melden op [email protected] Dan bekijken we of er inderdaad misbruik is gemaakt en of er actie ondernomen moet worden.

2. Bericht plaatsen of reageren op een bericht

2.1 Gebruiksnamen.

Gebruikersnamen met persoonsgegevens (dus bijvoorbeeld je volledige naam) en seksueel getinte, beledigende, provocerende en aanstootgevende gebruikersnamen worden niet toegestaan. Je gebruikersnaam moet leesbaar en aanspreekbaar zijn en mag de afkortingen van chatfuncties niet bevatten.

2.2 Inhoud van een bericht.

- Alvorens een nieuw berichtje in te dienen, controleer je best eerst of jouw vraag of onderwerp niet al eerder werd gepost op het forum. Gebruik daarvoor de zoekmogelijkheden van het forum.

- Zorg ervoor dat de titel van het onderwerp veel over het onderwerp zelf vertelt. Vermijd eerder vage titels zoals "Help mij" of “Wat moet ik doen”.

- Als een topic (een nieuw bericht) over een bepaald onderwerp gaat, begin dan niet over een ander onderwerp. Maak geen dubbeltopics aan en post niet twee keer dezelfde reactie achter elkaar.

- Te persoonlijke of gedetailleerde verhalen worden mogelijks niet (volledig) gepubliceerd en verwijzen we dan door naar onze andere contactkanalen.

2.3 Antwoorden op een onderwerp.

- Plaats geen berichten uit naam van Awel of op zo’n manier dat het lijkt alsof je betrokken bent bij Awel. Doe je dus niet voor als moderator.

- Geef altijd argumenten wanneer je jouw mening verkondigt.

- Je mag geen werken doorsturen die door auteursrechten worden beschermd, tenzij je zelf die rechten bezit. Wanneer je een tekst vanuit een andere bron hebt overgenomen, vermeld deze bron dan.

3. Overtreden van de forumregels.

3.1 Sancties.

- In geval van (kinder)porno of pedofilie wordt in alle gevallen onmiddellijk de Federal Computer Crime Unit ingeschakeld. Heb je een klacht, aarzel dan niet om contact op te nemen via [email protected].

- Het overtreden van de hierboven opgesomde regels kan leiden tot uitsluiting van deelname aan het forum.