Awel-teamdag 2015

Hij komt eraan, onze Awel-teamdag!

Op zondag 29 maart verzamelen alle Awellers in Vlaanderen in het Ecohuis in Antwerpen voor een dag vol kruisbestuiving, vorming en Awel-plezier. Op deze pagina stellen we het programma aan je voor. Let op: inschrijven is verplicht doe je hier.

Praktisch

  • Wanneer? Zondag 29 maart, tussen 9u30 en 16u
  • Waar? Ecohuis, Turnhoutsebaan 139, 2000 Antwerpen
  • Voor wie? Alle Awel-vrijwilligers

Programma

  • 9u30: Awelkom met koffie en koekjes
  • 9u45: Start, met o.a. voorstelling onderzoeksresultaten 'Awel, wat moet ik doen: veerkracht van jongeren bij Awel onderzocht'
  • 10u35: Vorming
  • 12u35: Middagpauze & mogelijkheid tot informele kennismaking met SOKA organisaties (meer uitgebreid kennismaken kan tijdens de keuzevormingen)
  • 13u40: Vorming
  • 15u40: Afsluitend woordje en nababbel

Een woordje uitleg bij de vormingen:

Open ACK – voormiddag

De ACK of adviescommissie kwaliteit is dé Awel plek voor al wie zijn hoofd wil breken over de beantwoorderskwaliteit binnen Awel. Vandaag bekijken we enerzijds hoe we de structuur van de ACK kunnen verbeteren. En anderzijds buigen we ons over hoe we resultaten van het onderzoek rond veerkracht kunnen inbedden in onze gespreksmethodiek. Kom mee denken, en laat je verleiden tot meer!

Vlechten aan de bakermat – voormiddag

Het gezin en een veilige hechting tussen ouders en kinderen is de basis om kinderen en jongeren veerkrachtig te maken. Maar wat als het allemaal niet zo vlot loopt? In deze vorming bekijken we hoe we jongeren kunnen ondersteunen in hun gezinssituatie en geven we concrete tips mee om het gesprek met hun ouders aan te gaan.

Kennismaking met SOKA, deel 1: organisatie uit de integrale jeugdhulp – voormiddag

De integrale jeugdhulp bestaat uit tal van rechtstreeks en onrechtstreekse bereikbare diensten voor kinderen en jongeren. In deze vorming kan je kennismaken met de werking van onder meer het JAC, CLB, CGG en de intersectorale toegangspoort voor de jeugdhulp. Zo kan je kinderen en jongeren optimaal doorverwijzen.

Communicatie, deel 1: pimp je communicatie! – voormiddag

Van nieuwsbrief tot uitnodiging voor een BAV: schriftelijk communiceren is een kunst. Wil jij je communicatie pimpen? Tijdens deze vorming bezorgen we je de do's en don'ts van succesvol communiceren én kan je feedback krijgen op je eigen communicatiemateriaal.

A l'improviste – namiddag

Stop met nadenken! Laat alle remmen los. Antwoord altijd met ja en ontdek hoe grappig en absurd alles dan wordt. Geen teksten vanbuiten blokken maar alles à l'improviste. Reageer of anticipeer instinctief en verzin ter plaatse je dialogen en pointes. De ideale vorming om even gewoon gAweldig te ontspannen!

Angst bij kinderen en jongeren - namiddag

Aanslagen, oorlog, het busongeluk in Sierre: bij kinderen en jongeren roept het vaak gevoelens van angst op. En elke keer opnieuw zien we de oproepen naar Awel de hoogte in gaan. Waar komt die angst vandaan, en hoe gaan we als Awel het best om met hun vragen en onzekerheden? We gaan er in deze vorming graag op in.

Kennismaking met SOKA, deel 2: andere hulp- en informatielijnen – namiddag

Naast Awel, zijn er nog een heel aantal andere – en vaak minder bekende – hulplijnen actief, waar kinderen en jongeren met specifieke vragen terecht kunnen. We maken kennis met onder meer de opvoedingslijn, teleblok, de druglijn, de holebifoon en 1712.

Communicatie, deel 2: als het schoentje even wringt – namiddag

Een pluimpje geven, fijn nieuws meegeven, goed kunnen samenwerken met je collega-beantwoorders of bestuurders… Als alles vlot loopt, gaat communiceren vanzelf. Als het even wringt, wordt dat plots minder makkelijk. Op zoek naar tips en tricks om ook de moeilijkere communicatievraagstukken aan te pakken? In deze vorming ben je aan het juiste adres!

Wij hopen jullie uiteraard in grote getale te mogen verwelkomen en hebben er alvast zin in! Nog vragen? Mail of bel gerust naar het secretariaat via 02 534 37 43 of [email protected].