Awel, liefde in de kno(o)p

voorblad liefde in de knoop website.jpg

Ze zijn er dagelijks. De jongeren die bij Awel een luisterend oor hopen te vinden voor hartenpijn, twijfels, problemen met hun lief… Met vragen over alles wat met de liefde te maken heeft.

Op vrijdag 10 maart 2017 kan je er alles over horen! Awel nodigt je graag uit op de voorstelling van haar nieuw onderzoeksrapport: “Awel… Liefde in de kno(o)p” met volgend programma:

  • 9u-9u30: een HARTelijk onthaal met een kopje koffie of thee.
  • 9u30-10u10: Sibille Declercq, coördinator van Awel, vertelt je wat we geleerd hebben uit onze gesprekken met jongeren over verliefdheden en partnerrelaties. Ze werpt ook een blik op hoe we daar als Awel mee omgaan in onze gesprekken met jongeren.
  • 10u10-10u50: Joris Van Ouytsel is doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoek naar de invloed van digitale media op de relatiebeleving van jongeren, blijkt bijzonder relevant voor wie met jongeren werkt. Bovendien richt hij onze aandacht ook op een schromelijk onderschat gegeven: relationeel geweld bij jongeren. Hij brengt vooral de digitale kant ervan in kaart.
  • 10u50-11u10: pauze
  • 11u10-12u10: Jan Drost wordt ook wel de ‘Liefdesfilosoof’ genoemd. Met zijn boek ‘Het Romantisch Misverstand’ biedt hij eenieder in het liefdesleven vaste grond onder de voeten. We horen hem volop uit over ethisch gedrag in liefdesrelaties en wat we hierover aan jongeren kunnen meegeven.
  • 12u10-12u30: Gino Ameye is psychotherapeut en heeft bijzonder veel ervaring in het begeleiden van de meest kwetsbare jongeren. Hij sluit voor ons het geheel af met een reflectie op de voormiddag.
  • 12u30: Wie wil kan de honger stillen met een broodje.

Opgelet - gewijzigde locatie! Het symposium gaat door in Bibliotheek Muntpunt, zaal Mallemunt, Munt 6, Brussel, ingang via de Schildknaapstraat. Info over de bereikbaarheid vind je hier.

Inschrijven is gratis, maar noodzakelijk en kan hier.

Schrijf je snel in want het aantal plaatsen is beperkt.